Alla bilder är klickbara!

Vi har en liten kattuppfödning av Brittiskt Långhår i hemmiljö. Vintertid bor vi i Stockholm och sommartid i Skåne. Vi har innätade verandor och balkong, så att katterna kan gå ut och in som de vill så länge vädret tillåter.

I år är det 33 år sedan som jag registrerade mitt stamnamn S*Baltimore's i SVERAK. I över 30 år har jag och min man haft perserkatter. När våra sista två älskade colourpointdamer gick bort i januari och mars 2016, 15 och 16 år gamla, hade vi bestämt oss för att byta ras... och valet av ras var inte så svårt ;) Det blev Brittiskt Långhår!

Både jag och Anders är alltid hemma. Anders fick avtalspension för ett par år sedan och jag jobbar hemifrån men har dragit ner väldigt mycket på jobbandet. 

Alla våra katter är först och främst väldigt högt älskade familjemedlemmar och får självklart vara tillsammans med oss i hela huset. De är också alltid med oss på semestrar o.s.v. Under alla dessa år som vi har haft katter, har vi aldrig behövt omplacera någon av våra katter. De stannar självklart kvar hos oss som vilken älskad familjemedlem som helst ♥ Det skulle vara en fruktansvärd sorg om vi skulle tvingas att omplacera någon p.g.a. osämja i gruppen, så det får vi verkligen inte hoppas att det blir så!

Vi strävar efter att föda upp katter som är både trevliga, friska och rastypiska. För oss är det viktigt att vara "sunt självkritiska" eftersom man ofta blir lite hemmablind. Vi deltar ibland på en del utställningar då det dels känns bra att få lite utlåtanden om katterna från olika domare och sen är det även väldigt trevligt att träffa andra kattmänniskor! Det är även bra träning för katterna att komma ut lite och visa upp sig.

Tester görs regelbundet, så att alla våra katter hålls glada, friska och nöjda. 

I familjen ingår även våra två helt underbara hundar. Vi har mopsen Kasper och chihuahuan Joker.

Både Anders och jag är medlemmar i Stockholms Kattklubb som är ansluten till Sverak (FIFe). Jag har även gjort klubbens hemsida och sitter numera som Webmaster för sidan. Jag är även medlem i rasklubben Brittringen.

Vår uppfödning är godkänd och har tillstånd från Länsstyrelsen enligt 16 § djurskyddslagen.


Bästa hälsningar
Karin & Anders

"Att vara ägd och älskad av en katt - är som att vara nykär varje dag!"