Vi heter Karin och Anders och vi har en liten kattuppfödning av brittiskt långhår i hemmiljö. Just nu har vi en lång paus då alla katter är kastrerade.

I år är det 37 år sedan som jag registrerade mitt stamnamn, S*Baltimore's, i SVERAK. I över 35 år har jag och min man haft (och även fött upp) perserkatter.
När våra sista två älskade colourpointdamer gick bort i januari och mars 2016 (15 och 16 år gamla) hade vi bestämt oss för att byta ras... och valet av ras var inte så svårt - det blev brittiskt långhår!

Vintertid bor vi i Stockholm och sommartid i Skåne. Vi har innätade och takade verandor och balkong, så att katterna kan gå ut och in som de vill så länge vädret tillåter. 

Både jag och Anders är alltid hemma. Anders fick avtalspension för ett par år sedan och jag jobbar endast ideellt hemifrån nu för tiden, då jag nu helt har stängt ner mina båda företag.

Alla våra katter är först och främst väldigt högt älskade familjemedlemmar och får självklart vara tillsammans med oss i hela huset. De är också alltid med oss på semestrar o.s.v. Då vi har en stor husbil, är det lätt att få med alla.

Under alla dessa år som vi har haft katter, har vi aldrig behövt omplacera någon av våra katter. De stannar självklart kvar hos oss som vilken älskad familjemedlem som helst ♥ Det skulle vara en fruktansvärd sorg om vi skulle tvingas att omplacera någon p.g.a. osämja i gruppen, så det får vi verkligen inte hoppas att det blir så! 

Vi strävar efter att föda upp katter som är både trevliga, friska och rastypiska. För oss är det viktigt att vara "sunt självkritiska" eftersom man ofta blir lite hemmablind. 
Tester görs regelbundet, så att alla våra katter hålls glada, friska och nöjda.

Vi deltar ibland på en del utställningar då det dels känns bra att få lite utlåtanden om katterna från olika domare och sen är det även väldigt trevligt att träffa andra kattmänniskor! 
Det är även bra träning för katterna att komma ut lite och visa upp sig.


I familjen ingår även våra två helt underbara hundar. Vi har mopsen Kasper och chihuahuan Joker.

Både Anders och jag är medlemmar i Stockholms Kattklubb som är ansluten till Sverak (FIFe). Är även sponsor för klubbens årliga internationella utställning som går av stapeln i mars varje år.

Vår uppfödning är godkänd och har tillstånd från Länsstyrelsen enligt 16 § djurskyddslagen.


Karin


Stamnamnsbevis


Anders & Skutt