Vi har en liten kattuppfödning av Brittiskt Långhår i hemmiljö. I år är det 32 år sedan som jag registrerade mitt stamnamn S*Baltimore's i SVERAK. I över 30 år har jag och min man haft perserkatter. När våra sista två älskade perserdamer gick bort i januari och mars 2016, 15 och 16 år gamla, hade vi bestämt oss för att byta ras... och valet av ras var inte så svårt ;) Det blev Brittiskt Långhår!

Både jag och Anders är alltid hemma. Anders fick avtalspension för ett par år sedan och jag jobbar hemifrån men har dragit ner väldigt mycket på jobbandet. 

Alla våra katter är väldigt högt älskade familjemedlemmar och får självklart vara tillsammans med oss i hela huset. De är också alltid med oss på semestrar o.s.v. Under alla dessa år som vi har haft katter, har vi aldrig behövt omplacera någon av våra katter. De stannar självklart kvar hos oss som vilken älskad familjemedlem som helst ♥ Det skulle vara en fruktansvärd sorg om vi skulle tvingas att omplacera någon p.g.a. osämja i gruppen, så det får vi verkligen inte hoppas att det blir så!

Vi strävar efter att föda upp katter som är både trevliga, friska och rastypiska. För oss är det viktigt att vara "sunt självkritiska" eftersom man ofta blir lite hemmablind. Vi deltar ibland på en del utställningar då det dels känns bra att få lite utlåtanden om katterna från olika domare och sen är det även väldigt trevligt att träffa andra kattmänniskor! Det är även bra träning för katterna att komma ut lite och visa upp sig. 

Tester kommer att göras regelbundet, så att alla våra katter hålls glada, friska och nöjda. 

I familjen ingår även våra två helt underbara hundar. Vi har mopsen Kasper och chihuahuan Joker.

Jag (Karin) är medlem i Stockholms Kattklubb som är ansluten till Sverak (FIFe). Är även medlem i rasklubbarna Brittringen och Brittsällskapet.


Karin & Anders Boman

  


web counter free

Senaste Nytt 

6 februari, 2018

Planer 2018 är uppdaterad idag.

8 januari, 2018

Igår var vi på Fräsets utställning i Uppsala. Det gick väldigt bra och katterna fick otroligt fin kritik! Lilla Lasalle tog sitt EX1, Heros tog sitt CAC och Petunia tog sitt CACIB.

Detta gäng är även anmälda till SKs utställning i mars.

4 november, 2017

Planer är uppdaterad idag.

3 november, 2017

Petunia och Heros är anmälda till Fräsets utställning i Uppsala den 7 januari, 2018. Även lilla S*Baltimore's Lasalle är anmäld. 

Ja, förra veckan så flyttade ju Lasalle och Lafayette till sina nya hem och familjer. Vi önskar dom varmt lycka till i livet! ♥

14 september, 2017

4 nya bilder på kattungarna är inlagda under Kattungar. De blir 12 veckor gamla i morgon och på torsdag är det dags för den sista vaccinationen samt ID-märkning och besiktning. Båda kommer att flytta i vecka 43 då de är 14 veckor.